Dela Sockor

Vi vill med detta upprop göra något tillsammans som gör nytta utan att vi fysisk måste träffas. Människor behöver sammanhang, gemenskap och mening.

Många av er kommer säkert ihåg projektet #delavantar som vi bedrev under 2017. Nu har vi ett liknande upprop men den här gången vill vi dela sockor. Det kommer inte bli en utställning utan alla sockor vi gör tillsammans kommer att i samarbete med Team Sweden voulenteers skickas till flyktingläger i Grekland.

I lägren lever människor trångt i tillfälliga skjul eller i tält. Och det är kallt och blött. Och som i alla utsatta situationer så är barnen extra drabbade och kan vi hjälpa en endaste unge med att hålla fötterna varma har vi i alla fall gjort något.

Varför nu? Vi lever i en mycket speciell tid där en pandemi berör oss alla och förändrar vår vardag stort eller smått. Många känner sig oroliga och många blir uppmanade att minimera sina sociala kontakter och hålla sig så mycket hemma som det går. Handarbete kan då vara ett sätt att omsätta tid till något konkret och även lindra oro. Covid-19 är också något som drabbat hela världen och flyktinglägren i Grekland är inte förskonade och bristen på vatten och hygienartiklar gör att de som bor där drabbas mycket hårt, men vi kan i alla fall bidra med något.

Så här gör du:

1. Sticka – Sticka dina egendesignade sockor, eller sockor efter någon annans mönster. Gärna barnsockor den organisation vi samarbetar med har ett tydligt barnfokus. Vill du sticka flera par, gör det!

2: Dela med dig – Ta bilder och #delasockor på Facebook eller Instagram. Om du använder någon annans mönster glöm inte ge dem cred för det.

3. Sätt fast en lapp på sockorna där du skriver ditt namn och vilken ort du bor. Och gärna storlek.

4. Lämna/skicka in sockorna senast den 12 februari. Till Hemslöjden i Skåne Österleden 10, 261 35 Landskrona. Du kan också lämna i butiken (under öppettiderna) hemslöjdskonsulent Anna-Lisa Persson kan också ta emot sockor i Höör om någon hellre lämnar där (maila henne då så fixar hon det). Vi kommer att dokumentera alla sockor och lägga upp dem i ett album.

Alla sockor kommer att skickas till flyktingläger i Grekland. Du kommer alltså INTE att få tillbaka din sockor utan de delas ut till någon som verkligen behöver dem.

Funderar du över något får du gärna kontakta hemslöjdskonsulent Anna-Lisa Persson:
anna-lisa.persson@hemslojd.org