Internationell tovningskonferens 3-6 maj 2018

Skånes Hemslöjdsförbund står den 3–6 maj 2018 som värd för en internationell tovningskonferens i Landskrona. Konferensen anordnas tillsammans med International Feltmakers Association i syfte att stärka kunskapen om tovning och låta tovare från hela världen att skapa nya kontakter och lära känna varandra.

Programmet kommer innehålla workshops, föreläsningar, utflykt och gemensamma middagar. Svensk ull kommer att vara i fokus under helgens workshops. I veckan efter kommer det finnas möjlighet till ytterligare workshops med tovare från länder utanför Sveriges gränser.

International Feltmakers Association, IFA, är öppen för tovare över hela världen. Syftet med föreningen är att främja intresset och kunskapen för tovning, utbyta kunskap och idéer och hålla medlemmar i kontakt med varandra. IFA bildades 1984 efter utställningen Art of the Felt Maker som organiseras av Mary Burkett år 1979 och som också blev en bok med samma namn. Föreningen växer stadigt och har idag 1050 medlemmar (660 medlemmar 2014). De flesta medlemmarna är i England, men det är den internationella delen som växer mest.

I sammarbete med www.feltmakers.com 

TIPS: Gå gärna med i nätverket Ulla, om du är intresserad av ull och tovning.

bildlänk