Ny medarbetare sökes!

Vill du vara med och forma framtiden för Hemslöjden i Skåne?

Skånes Hemslöjdsförbund söker en hemslöjdskonsulent på 50% med textil kompetens.

Skåne är ett rikt slöjdlän. Här finns fyra hemslöjdskonsulenter, en butik, sju hemslöjdsföreningar, och två arkiv med fina samlingar. All verksamhet samlas under Skånes Hemslöjdsförbund som är en ideell paraplyorganisation. Kansli, kontor, butik och två stora verkstads- och kurslokaler finns i Landskrona. Hemslöjdskonsulenternas verksamhet är finansierad av Region Skåne och de arbetar med ett regionalt uppdrag.

Inom verksamheten finns en omfattande kursverksamhet, utställningar, olika evenemang och publika aktiviteter. Utöver detta har hemslöjdskonsulenterna olika ansvarsområden att utveckla och man driver olika projekt, ibland fleråriga och ibland korta begränsade evenemang. I Skåne arbetar vi gränsöverskridande, självständigt men har alltid ett tydligt gemensamt fokus. Vi arbetar hela tiden för att verksamheten ska växa och utvecklas.

Nu söker vi dig som vill vara med och forma framtiden för Hemslöjden i Skåne. En tjänst på 50%  ska tillsättas efter sommaren. Tjänsten kommer senare att övergå i en heltidsanställning. Vi har årsarbetstid och det innebär att arbetstiden är oregelbunden, ibland förlagd till kvällar och helger. Ditt arbetsfält gäller hela Skåne, du ska därför ha körkort och tillgång till bil.

Provanställning tillämpas.

Vi söker dig som har gått utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, Högre hemslöjdsutbildningen eller motsvarande. Arbetet är omväxlande och arbetsuppgifterna varierar mycket. Du behöver erfarenhet av att leda projekt och vi tror att du är driftig och har stor erfarenhet inom slöjdområdet. Du kommer att arbeta mycket med området kunskapsförmedling, dvs alla former av publika aktiviteter och evenemang.

Vill du veta mer om hur vi arbetar i Skåne, läs vår verksamhetsberättelse för 2017.  Den finns på här 

Din ansökan med referenser vill vi ha senast 7 maj 2018.

För mer information och ansökan: 
Annhelén Olsson, Verksamhetsledare Skånes Hemslöjdsförbund
070-211 43 93 annhelen.olsson@hemslojd.org