För träslöjdaren

Supervassa tälj- och karvsnittsknivar behövs för att arbetet ska vara roligt och lätt, och ge ett bra resultat när du slöjdar i trä. Vi har de bästa, tillverkade av Sune Oscarsson. Boken Tälj för kök och trädgård av Jögge Sundqvist är nu slut på förlaget. Vi har ett litet lager som vi säljer ut för 150 kr (245 kr).

Julklappar, juldekorationer, julljus, julstämning…

Hela Hemslöjdsbutiken andas JUL från och med den 19 november. Allt vi säljer är av allra högsta kvalitet. En JULKLAPP härifrån är vacker, hållbar, handgjord, närproducerad och många gånger unik. Riktigt bra saker med känsla av hand och hjärta. Vackra JULDEKORATIONER av halm, personliga garntomtar, handstöpta JULLJUS, täljda tomtar, tovade tomtar, vackra textilier av lin för julen, handvävda trasmattor och mycket mer för att du ska känna JULSTÄMNING.

Hemslöjdsbutiken har extra öppet i jul:
19-20 november 10-16
27 november 12-16
4 december 12-16
11 december 12-16
18 december 12-16

Ny slöjdare

Vi har börjat sälja slöjd från Dietrich Staemler. Just nu finns en stor kollektion med slevar, skedar och stekspadar. Dietrich är möbelsnickare i botten och slöjd i toppen. I alla fall om man ser till utbildningen. Den började med möbelsnickeriutbildning i Tyskland (2002-2005) enligt det traditionella systemet där man börjar som lärling för att så småningom ta sitt gesällbrev genom att göra ett gesällprov. Efter avklarat gesällbrev gav han sig ut på gesällvandring över hela i hela norra Europa.

Under denna vandring hittade jag slöjden, närmare bestämt i en finsk bastu. Det var en flätad spånkorg som blev en ögonöppnare för den gamla slöjden och efter eget företagande i Dresden (2011-2013) blev jag tipsad om Sätergläntans utbildning i trä. Efter två år (2013-2015) vid Sätergläntan är jag nu Sveriges, världens och tidernas första gesällbrevsinnehavare i ämnet träslöjd. Alltså möbelsnickeri i botten och slöjd i toppen! I min framtida yrkesgärning vill jag gärna kombinera dessa två och allt däremellan.

Dietrich Staemmler