utvalt logga

Utvalt i Skåne bjuder in till föreläsning

Välkommen till en föreläsningskväll med Utvalt i Skåne, 13 juni i Malmö.

Vi fördjupar vi oss i två helt olika material och tekniker tillsammans med skickliga hantverkare, Michaela Ivarsdotter, kopparslagarmästare och metallkonstnär från Karlskrona och Ellen Ehk Åkesson, keramiker från Nybro. 

Under kvällen blir det också information om Utvalt i Skåne, juryn för 2018, stipendierna som delas ut i anslutning till utställningen och tids- planen för hösten.

Tid: Tisdag 13 juni kl 18.00–21.00
Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9 Malmö
Kostnad: Ingen kostnad
Begränsat antal platser, anmälan krävs! Välkommen med din anmälan senast 12 juni.

Anmälan: via länken simplesignup.se/event/96759

Varmt välkommen!

 

ELLEN EHK ÅKESSON ellenehk.se
Ellen är keramiker, bor i Nybro och arbetar med lera och glasyr på ett sätt som överraskar och förbryllar, hon gör även fantastiskt inkännande bruksgods.

” Jag kommer från skogen, den nns inom mig. I mina skulpturer berättar jag om den. Minnen från min barndoms skogsland blir ”keramiska dagdrömmar” som skapar en ny natur. Föremålen avbildar min inre upplevelse av skogen. Jag har insett att materialet och hantverket är helt väsentligt för mitt sätt att arbeta. Mitt konstnärliga utforskande är en dialog med materialet, jag ställer frågor och söker efter svar i de uttryck jag nner i processen. Jag tar sönder, börjar om, förvånas, nner nya vägar. Utan materialet känner jag mig blind och berättelsen ligger inlåst i mörker. Sättet jag behandlar leran på är många och det mesta som kommer ut urugnen är resultat av nya experiment.”

Ellen Ehk

MICHAELA IVARSDOTTER ivarsdotter.se
Michaela är landets enda kvinnliga kopparslagare och i hennes familj har kunskaperna förvaltats i fyra generationer ända sedan 1837.

”Jag arbetar efter egen formgivning främst med metallerna koppar, tenn och mässing. Jag arbetar utifrån samma devis som min far och läromästare Ivar Andersson: Det verkligt fina, det individuellt levande kan endast handens arbete ge”.

 M Ivarsdotter

Utvalt i Skåne är en jurybedömd vandringsutställning som arrangeras av Konsthantverkscentrum, Skånes Hemslöjdsförbund och Form/Design Center under 2018. Projektet främjar den handgjorda formens utveckling inom dagens formområde i Skåne. Utvalt utvecklas med stöd från Region Skåne. Mer infor- mation nns på utvaltiskane.se

Kontakt: Annhelén Olsson, verksamhetsledare Skånes Hemslöjdsförbund
Landskrona gamla stationshus
Österleden 10, 261 35 Landskrona

annhelen.olsson@hemslojd.org
+46 70 211 43 93 hemslojdeniskane.se