1 kvm lin 2023

Nu startar vi igång ännu ett år med 1 kvm lin! Har du tillgång till en yta att odla på och är nyfiken på att lära dig mer om linet, från frö till textil? Välkommen att delta! 1 kvm lin förenar odlingsintresse och skaparglädje samtidigt som det ökar medvetenheten kring dagens textila produktion och konsumtion.

I Skåne samarbetar vi hemslöjdskonsulenter med Skånelin. Skånelin är en förening som verkar för att sprida information om både spånads- och oljelin och erbjuder olika aktiviteter.

Anmälan 15 mars – 15 maj

Du som vill delta i 1 kvm lin anmäler dig till Annhelen Olsson, annhelen.olsson@hemslojdeniskane.se, så kommer du få sju instruktionsbrev utskickade inför de olika momenten från sådd till skörd, en fin skylt att sätta i din odling som informerar om projektet, med mera.

Linfrö kan du köpa i Hemslöjdens butik i Landskrona, eller via webbshoppen https://butiken.hemslojdeniskane.se

Riksförbundet bjuder in till webbinarier

12 april kl 19.00-20.00 Sådd av lin

16 augusti kl 19.00-20.00 Skörd av lin

4 oktober kl 19.00-20.00 Rötning av lin

Se mer och för anmälan till webbinarierna på www.hemslojden.org

1 kvm lin syftar till att sprida kunskap om linet – odling, beredning, spinning och vävning – samtidigt som vi ökar insikten om hur textil tillverkas och hur vi konsumerar textil. 2020 initierades satsningen av hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland. 2021 hakade hela landet på med riksförbundet , Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, som samordnare. 2022 ville också Hemslöjdsrörelserna i Norden delta. Till och med Island!