Kurser

Angående Coronasmittan, Covid-19.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss uppdaterade runt nya direktiv.

Vi har efter övervägande valt att ställa in flera av vårens kurser. När det gäller de aktiviteter vi håller är det viktigt att alla är aktsamma och sköter hygienen enligt föreskrivna regler. Vi rekommenderar också att personer med  luftvägssymptom som skulle kunna vara Coronasmitta, med hänsyn till övriga kursdeltagare, inte går kursen.

Om du uppvisar symptom eller befinner dig i riskgrupp så betalar vi tillbaka hela deltagaravgiften till dig, men du behöver kontakta Anna-Lisa Persson på 070-302 35 25 alternativt Annhelen Ohlsson på 070-211 43 93. 

SOMMARKURSER

Skånes Hemslöjdsförbund arrangerar slöjdkurser för dig som vill fördjupa dig i en slöjdteknik eller prova på något helt nytt. Kurserna håller hög kvalité, kursledarna är experter inom sina områden och vana att hålla kurser. Anmälan sker helst via länkarna nedan, i annat fall, kontakta hemslöjdskonsulent Anna-Lisa Persson på 070-302 35 25. Presentkort på kurser kan också ordnas hör då av dig helst via mail . Här kan du läsa våra anmälningsvillkor 

Read our terms of application in english here 

OBS! om inget annat anges tillkommer materialkostnad som betalas på plats.

Kursrabatter
Du som är  medlem i någon av Skånes hemslöjdsföreningar har 10% rabatt på våra kurser. För att få rabatt måste du ange ditt medlemsnummer när du anmäler dig.  Är du under 25 år? Då har du 50% rabatt på våra kurser.

Svepteknik/svepask (Flyttad till 5-6-7 juni)

Svepteknik är känt sedan stenåldern och svepaskar har använts som förvaringskärl under mycket lång tid. Svepaskar kan tillverkas helt täta och lämpar sig för att förvara matvaror i. På den här kursen får du lära dig grunderna i att göra svepaskar. Vi kommer att göra askar av 3 mm spån/faner. Spånet basas i varmt vatten och böjs runt en form, sys ihop med rötter och en botten passas in. Verktyg och maskiner som vi kommer att använda oss av är: täljkniv, japansåg, stämjärn, borrmaskin och överhandsfräs och det är en fördel om du har någon vana av dessa maskiner och verktyg. 

Lärare: Anders Isgren
Tid: 5–7 juni, fre 17-20, lör–sön kl. 10–16
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Kostnad: 1.960 kr
Anmälan: förlängd till 15 maj
Till anmälan

Tvåändstickning (Inställd kursen kommer att ges till hösten)

Tvåändstickade plagg är varma, slitstarka och vackra. Du stickar med två ändar, därav namnet och byter tråd varannan maska. Utmärkande för tekniken är också mönsterkrus som stickas på ett speciellt sätt med båda ändarna. Är tvåändsstickning en ny teknik för dig får du lära dig grunderna: uppläggning, att sticka räta och aviga maskor och att sticka mönsterkrus. Du som kan grunderna får möjlighet att utforska tekniken och kan prova på mönsterstickning med olika färger och lära dig hur du smidigt stickar en figur i avvikande färg mitt på ett plagg. Du kan också fördjupa dig i att sticka vackra och välsittande tumkilar. 

Lärare: Karin Kahnlund
Tid: 4–5 april, kl. 10–16
Plats: Kulturhuset Anders, Stenskogsv 2, Höör
Kostnad: 1.600 kr 
Anmälan senast 20 mars

Klipp i plåt & bygg med trä – barn och vuxen tillsammans (Inställd, kursen kommer att ges till hösten)

Av spillvirke & plåtburkar slöjdar ni kul grejer tillsammans – barn & vuxen! Återbruksmaterial blir finfina föremål för fest & vardag, nytta & nöje! Inga förkunskaper behövs, men gärna nyfikenhet, påhittighet och lite klurighet… Kursen är lämplig för barn 7–12 år i vuxens sällskap

Lärare: Gunnar Jeppsson
Tid: 25 april, kl 10–16
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Kostnad: vuxen + barn 1.050 kr

Sticka strumpor – skaft, häl och tå (inställd)

Lärare: Agneta Söderberg
Tid: 25 april, kl 10–16
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Kostnad: 800 kr

Under en dag får du lära dig början, mitten och avslutet för att sticka sockor. Du får möjlighet att testa på att sticka hälen såsom Agneta stickat den med framgång i snart 70 år. Och även att sticka höger- och vänstersockor. 


BRODERA FRITT PÅ YLLE (endast reservplatser)

Under den här kursen får du följa med in i Karins Derlands värld, lära dig mer om hur hon ser på broderi och hur hon arbetar. Karin går igenom hur du kan tänka kring inspiration, komposition, färgval och material när man broderar på ylle. Karin broderar själv på ylle med en mängd olika material och tekniker. Arbetstekniskt ligger fokus på applikationsteknik, tips kring mönsteröverföring av detaljer, hur man kan arbeta med kartongmallar, olika typer av stygn, garner och material som pärlor, speglar, snoddar med mera. Kursen passar både nybörjare och mer erfarna och är ett bra tillfälle att hämta inspiration! Karin kommer att ha med sig egna broderier och indiska broderier för visning och inspiration.

Tid: 5-7 juni, kl 10-16
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Lärare: Karin Derland
Kostnad: 2400 kr
Sista anmälan: 20 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Karin Derland har broderat sedan barnsben och har stor känsla för färg, form och komposition. Hennes särpräglade yttryck kommer från konstskolestudier och många års erfarenhet av tidnings- och magasinslayout. 2016 mottog hon Mimmi Börjessons broderistipendium. Och 2018 gav hon ut boken Brodera fritt på ylle.

Derland

Pilkorgsflätning för trädgården

Här får du möjlighet att lära dig att använda pil till många olika saker, fläta växtstöd, rör som fungerar som ytterkrukor, väggkoner, fågelmatare av olika slag, olika varianter av amplar m.m. Projektet du väljer kan ha olika svårighetsgrad och vara litet eller stort, det är upp till dig och vad du vill göra. Kursen kommer också att ge dig kunskap om pil och dess egenskaper, samt en hel del tips att ta med sig hem.

Lärare: Ann-Marie och Maria Jönsson
Tid: 16-17 maj, kl 10–16
Plats: Hovdala slott, Hässleholm
Kostnad: 1600 kr
Till anmälan

Kursledarpresentation:
Anne-Marie och Maria Jönsson, mor och dotter, började fläta pil ihop för cirka 15 år sedan. Flätar främst korgar men även en hel del till trädgården, som de har till försäljning på flera stora hantverksmässor i Skåne. Har under hela tiden, varje år, gått kurser för Steen H Madsen. Ger sedan 10 år tillbaka själva kursen i främst Skåne och Jämtland.


SKÅNSK KONSTVÄV

Vi ser och lär av den skånska vävtraditionen för att ta den vidare in i vår tid. Rölakan, krabbasnår, halvkrabba och dukagång väver du i egen uppsättning, prova på alla fyra, och kanske lite trensaflossa eller fördjupa dig i en teknik. Som kursmaterial används kursledarens bok ”Väv skånska allmogevävnader”. Grundläggande kunskaper i vävning krävs.

Tid: 8 juni-12 juni, kl 10-16
Plats: Önnestad folkhögskola, Byagatan 30A
Lärare: Gunvor Johansson
Kostnad:  3100 kr 
Sista anmälningsdag: 20 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Gunvor Johansson är vävmästare och föreläser och undervisar om skånsk konstvävnad. Hon har också tillverkat mycket kyrkotextilier. läs mer om henne på Kyrkotextil i Syd.

SKÅNSKT YLLEBRODERI

En grundläggande kurs i skånskt yllebroderi som passar för dig som inte broderat yllebroderi tidigare. Självklart är vana brodöser och de som gått tidigare kurser välkomna då kursledaren gör individuell anpassning och du kan påbörja ett projekt som passar din nivå. Du får lära dig de stygn och bottensömmar som förekommer i skånskt yllebroderi, överföring av mönster från papper till tyg och olika slags monteringar. Vi kommer även titta på äldre folkliga dynor från olika delar av Skåne.

Tid: 22-26 juni, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Eva Berg
Kostnad:  3100 kr 
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Eva Berg är kursledare i skånskt yllebroderi hos Skånes hemslöjdförbund sedan 25 år tillbaka. Många är de som fått broderilust och inspiration under årens lopp, och flera återkommer kurs efter kurs. Eva är medförfattare i böckerna Skånskt yllebroderi och Brodera på ylle och har studerat de flesta samlingar av skånskt yllebroderi på landets museer och bygdegårdar

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_7714.jpg

SKÅNSK KONSTVÄV

Vi ser och lär av den skånska vävtraditionen för att ta den vidare in i vår tid. Rölakan, krabbasnår, halvkrabba o dukagång väver du i egen uppsättning, prova på alla fyra, och kanske lite trensaflossa eller fördjupa dig i en teknik. Som kursmaterial används kursledarens bok ”Väv skånska allmogevävnader”. Grundläggande kunskaper i vävning krävs.

Tid: 29 juni-3 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Gunvor Johansson
Kostnad:  3100 kr 
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Gunvor Johansson är vävmästare och föreläser och undervisar om skånsk konstvävnad. Hon har också tillverkat mycket kyrkotextilier. läs mer om henne på Kyrkotextil i Syd.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image.png

FOLKLIGT SILVERSMIDE

Leklusta ”står högt i kurs” på denna kurs.
Med inspiration från folkkonst, flora och fauna lär du dig tillverka och kombinera enkla delar till smycken för kropp, själ och bostad.
Förutom silver arbetar vi med material från både fin- och fulsalong. Du får gärna ta med saker från egna skattkistor som favorittyg, garn, trasiga smyckes- och klockdelar.  Vi blandar friskt; tillverkar bindöglor och kopplar kedjor, falsar, driver, borrar, sågar, filar, nitar, löder, punsar, dekorerar och polerar. Frodig fantasi hjälper oss att skapa unika kombinerbara folkliga smycken som armband, halsband, ringar, broscher, örhängen, fick- och fönstersmycken och mycket mer.

Tid: 30 juni -2 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Louise Vitas
Kostnad:  2400 kr
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Louise Vitas är textilläraren och silversmeden som med glimten och glädjen i ögat lika gärna tämjer mjuka som hårda trådar.
Hon brinner för slöjd i alla dess former och handens arbete. Hjärtebarnen är folkkonst, hållbarhet och ordakrobatik. Färg, form, funktion och finurlighet löper som en röd tråd genom de smycken hon skapar. När ett smycke talar och har många kombinationsmöjligheter är lyckan sann. Louise är verksam som slöjdlärare och flitigt anlitad som kursledare i återbruk, luffarslöjd och silversmide. Motto: ”Vår dagliga slöjd giv oss idag”

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image1-2-scaled.jpeg

BOKBINDNING – TRADITIONELLA BINDNINGAR OCH INNOVATIVA STRUKTURER

På den här veckolånga kursen kommer du att häfta och binda tre traditionella modeller: en limmad bok med hård pärm och rygg, en flexibel bindning med klotrygg samt en koptisk bindning med öppen rygg och dekorativa stygn.  Böckerna kommer att bli i A6 (15×10,5 cm) eller 14×15 cm.  Vi kommer även att tillverka några innovativa vikta bokstrukturer, en sk ”Crown” binding (Heidi Kyle-vikning) där sidorna sätts in i boken utan häftning eller lim. En annan spännnande bokstruktur är en dubbel concertina (dragspelsbok) som består av två delar som är skurna och sammansatta. 

Tid: 6-10 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Eva Hejdström
Kostnad:  3100 kr
Sista anmälningsdag: 31 maj 
Till anmälan

Kursledarpresentation: Eva Hejdström är konstnär och bokbindare. Eva studerade måleri på Glasgow School of Art i Skottland och fortsatte med att utbilda sig i bokbindning, både i traditionella tekniker och innovativt bokbinderi. Hon har lång erfarenhet av att undervisa i konst och design, och håller kurser och workshops i bokbindning och Artists’ Books.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200116_135615.jpeg
Foto: Eva HejdströmTRÄSVARVNING ENLIGT SKÄRMETODEN


Under kursen lär du dig den historiska tekniken med skärande svarvning. Du kommer att få svarva: träägg, snurra, skål i färskt trä och mer beroende på vad du hinner. I kursen ingår även uppsättningsmetoder, val av virke, genomgång av utrustning och verktyg samt vikten av att hålla verktygen vassa.  Under kursen disponerar du en egen svarv med tillhörande verktyg. 
Kursen vänder sig till både nybörjare till dig som kan svarva. 

Tid: 6 – 10 juli, mån-tors 10-16:30, fre 10-14
Plats: Önnestads folkhögskola Byagatan 30 
Lärare: Åke Landström
Kostnad:  3100 kr svarvhyra på 1250 kr tillkommer 
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1868-scaled.jpg

SPINN DITT EGET GARN

Under den här kursen, som lämpar sig såväl för nybörjare som för den mer vana spinnaren, så kommer vi prata om hur en tråd blir till, hur man kan förändra trådens struktur för att ge den olika egenskaper och om hur olika trådar beter sig i olika hantverk. Vi kommer också lära oss att skilja på kam- och kardgarner och hur dessa spinns. Vi pratar om ullen som material, hur du kan skilja ull från ull och om vad som egentligen är det perfekta garnet. Under kursen kommer vi att spinna för olika ändamål, både för stickning och vävning. Vi kommer att sticka och väva prover i olika tekniker för att lära oss mer om hur de olika garnerna lämpar sig för olika tekniker. 

Tid: 6 – 10 juli, kl 10-16
Plats: Önnestads folkhögskola Byagatan 30 
Lärare: Stefan Moberg
Kostnad:  3100 kr
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Stefan Moberg är handspinnare och vävare, med ett stort intresse för textilhistoria. Som spinnare har han vunnit priser i bl.a. SM i spinning och finns som designer och skribent publicerad både i Sverige och internationellt. Se mer på Stefans hemsida eller Instagram @stefanmobergtextiles

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1849-scaled.jpg

PILKORGSFLÄTNING

Pil är ett fantastiskt material som det tillverkats korg av i många hundra år och pilens möjligheter är många. Om du är nybörjare får du börja med att tillverka ett par runda korgar från grunden, och lära känna material, flättekniker och redskap. Du som gått en eller ett par kurser tidigare, kan prova på att göra ovala, eller kanske till och med fyrkantiga korgar. På kursen finns tillgång till både avskalad pil och pil med bark i olika färger. 

Tid: 6-10 juli, kl 9-16
Plats: Önnestads folkhögskola, Byagatan 30A
Lärare: Steen H Madsen
Kostnad:  3300 kr
Sista anmälningsdag: 31 maj 
Till anmälan

Tid: 13-17 juli, kl 9-16
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Lärare: Steen H Madsen
Kostnad:  3300 kr
Sista anmälningsdag: 31 maj  
Till anmälan

Kursledarpresentation: Steen H Madsen behärskar korgflätning på en mycket hög nivå och har varit vår kursledare i pilkorgsflätning i många år. Hans kurser är mycket uppskattade och många deltagare återkommer år efter år.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pilflätning.jpeg

NÄVERFLÄTNING

Den här kursen ger en introduktion till näverns fantastiska egenskaper och möjligheter, du får lära dig mer om näver som material och på vilka sätt det går att använda inom slöjd, hantverk och design. Kursen fokuserar på näverflätning och innehåller en genomgång av teknikens grunder och förutsättningar. Under veckans gång kommer deltagarna lära sig att planera och genomföra ett eget projekt i näverflätning, t.ex. en väska, en korg eller kont. För den intresserade kommer det också ges möjlighet att prova mer experimentella tekniker i materialet såsom olika viktekniker, som påminner om origami.

Tid: 13-17 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Emma Dahlqvist
Kostnad:  3100 kr, materialkostnad på ca 1000-1500 kr som betalas till kursledaren tillkommer
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Emma Dahlqvist är textildesigner, konstnär och nävernörd. Hennes relation till näver började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i materialet. Emmas verk i näver har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an den mer traditionella näverslöjden. 2019 gavs hennes bok Näver – fläta, tampa, vika ut på Natur & Kultur och hon håller kontinuerligt kurser och workshops i traditionell och experimentell näverslöjd.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är näver.png
Foto: Emma DahlqvistSTOPPA & LAPPA DIG GENOM DIN GARDEROB

Låt inte ett litet hål stoppa dig från att fortsätta använda ett favoritplagg i garderoben. Se det som en kreativ utmaning och en chans att sätta igång ett roligt handarbete. Alla har vi kläder som vi sällan eller aldrig använder. Kläderna kan ha ett hål eller en fläck, de kan vara uttvätade, ha tappat spänsten eller vara lite blankslitna. Kanske är det en ylletröja som av misstag krympt i tvätten. Våra garderober svämmar över av dem. På den här kursen kommer Katarina Evans att dela med sig av hur du med olika broderitekniker som grund, för hand och med maskin, kan stoppa, lappa eller förändra ett plagg så att de blir snyggare, roligare, och får en chans till vara kvar i garderoben samtidigt som plaggets livscykel förlängs. Alla plagg får vara med; vävda, stickade, tröjor, skjortor, byxor, klänningar, jackor, naturmaterial och syntetmaterial. 

Tid: 20-24 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Katarina Evans
Kostnad:  3100 kr
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Katarina Evans är konsthantverkare med mästarbrev i konstsömnadsyrket. Hon undervisar i broderi på HV Skola och driver Studio Brieditis & Evans som ligger bakom återbruksprojketen Do Redo och Re Rag Rug samt teknikhäften Stoppa, Lappa och Ändra (kommer i april) för Hemslöjdens Förlag.

VERKTYGSVECKA – SKÄRPNING, JUSTERING OCH SKAFTNING AV SLÖJD OCH SNICKERIVERKTYG.

För att lyckas med ett slöjdprojekt så behöver du slipade och rätt inställda verktyg. Loppis och Tradera är utmärkta för verktygsinköp och med rätt behandling blir gamla verktyg oftast lika bra som nya dyra inköp och även nya verktyg blir bättre efter en översyn. Under veckan går vi genom slöjd- och snickeriverkttyg – kniv, skedkniv, skölp, stämjärn, yxa, borr såg och hyvlar. Innehållet kommer att anpassas efter deltagarna och du kan välja att vara med på allt eller välja efter intressse. Ett utmärkt tillfälle att ta med och fixa till verktyg som sett bättre dar.

Innehåll: 
Slipning och brytning – med jiggar och på frihand. Tillverkning av strigel. Slipa köksknivar.
Hyvlar och hyvling – Genomgång av hyvling med olika hyveltyper .Rikt- och planhyvling för hand. Putshyvling. Profilhyvlar och specialhyvlar. Renovering av hyvlar. Användning och renovering av sicklar. 
Skaftning – Göra/montera ett yxskaft. Skafta slöjdkniv, göra eggskydd. Stämjärnsskaft. 

Tid: 20-24 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Ramon Persson
Kostnad:  3100 kr 
Sista anmälan: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Ramon Persson är jämtlänning, men numera bosatt i Motala. Han är slöjdare, snickare och kursledare. Han gör främst bruksföremål  i traditionella material och tekniker och har alltid slöjdat, alltså i 60+ år. Läs mer om Ramon här.


FLAMSKVÄV

Nu har du chansen att lära dig en gammal anrik teknik med starka traditioner i Skåne. Tekniken kom till Skåne via Flandern och här utvecklades tekniken efter allmogens behov, möjligheter och smak. Tekniken har ett eget formspråk som är vackert , spännande och ibland galet. Och tekniken vävdes som mest under 1750-1850-talet. Du får lära dig grunderna i flamskvävning – uppsättning och vävning i ram. För att lära känna tekniken får du som är nybörjare väva detalj från en gammal förlaga. Kursen vänder sig till både nybörjare och de som vävt flamsk tidigare. 

Tid: 27-31 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Marianne Asp
Kostnad:  3100 kr 
Sista anmälningsdag: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Marianne har vävt olika typer av allmogevävnad under många år men alltid kommit tillbaka till flamsken. De fantastiska färgkombinationerna och mönstren i de gamla vävnaderna är alltid lika inspirerande. Hon har gett kurser i flamskvävnad i Skåne och på Sätergläntan.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1820-1024x769.jpg

SLÖJDA EN PALL – BARN OCH VUXEN TILLSAMMANS

Det här är en kurs där du arbetar tillsammans med ditt barn och där ni gemensamt arbetar i färskt trä för att tillverka en pall. Under kursen kommer ni att lära er olika täljgrepp, hur man slipar sin kniv, eftersom en slö kniv är farlig, vilka träslag som lämpar sig för det ni vill göra, olika typer av träbearbetning, sågning, spräckning, hyvling och olika sorters ytbehandling. 

Kursen är lämplig för barn 7-12 år i vuxens sällskap (1 barn/vuxen). Anmälan gäller för en vuxen och ett barn.

Tid: 28-30 juli, kl 10-16
Plats: Hemslöjden Landskrona Österleden 10
Lärare: Mikael Liljeqvist
Kostnad:  2600 kr gäller en vuxen + ett barn
Sista anmälningsdag: 29 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Mikael har varit verksam med att arbeta i trä sedan 1973 inom både skulptur och snickeri, och har arbetat mycket med offentlig utsmyckning. Han har arbetat mycket med barn och unga och är van att tälja tillsammans med barn. Se gärna mer på  liljeqvistdesign.com

TÄLJ TILL KÖKET

Kursen lär ut grundläggande täljning med kniv och skedkniv. Men det är också viktigt att stanna till och lägga vikt vid själva ämnet. Under kursen lägger vi också fokus på att  fintälja med yxa. Under kursen gör vi hållbara köksredskap och skedar av färskt trä med skurna ytor.


Tid: 3 – 7 augusti
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Lärare: Niklas Karlsson
Kostnad: 3100 kr
Sista anmälan: 31 maj
Till anmälan

Kursledarpresentation: Niklas Karlsson är träsnidare från Ljusdal i Hälsingland. På senare år har han koncentrerat sig på skedar och köksredskap, och har tagit fram ett särskilt plastsaneringskit för köket. Niklas håller kurser på Sätergläntan och har skrivit boket “The Art of Whittling”, “Konsten att tälja”. 
ahardslojdlife.se

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är rotary-1.jpg
Foto Niklas Karlsson