Kurser

OBS: ALLA KURSER FRAM TILLS ÅRSSKIFTET ÄR INSTÄLLDA PÅ GRUND COVID-19.

Angående Coronasmittan, Covid-19: Det är viktigt att alla är aktsamma och sköter hygienen enligt föreskrivna regler. Vi rekommenderar också att personer som känner sig sjuka, med hänsyn till övriga deltagare, stannar hemma.

När det gäller anmälningsvillkoren så är de till och med den 30 november generösare än vanligt (gäller kurser som genomförs innan 30 november). Det innebär att du utan kostnad kan avsäga dig din plats närmare än 14 dagar. Detta för att alla som har sjukdomssymptom ska kunna stanna hemma utan att känna att de förlorar pengar. 

Skånes Hemslöjdsförbund arrangerar slöjdkurser för dig som vill fördjupa dig i en slöjdteknik eller prova på något helt nytt. Kurserna håller hög kvalité, kursledarna är experter inom sina områden och vana att hålla kurser. Anmälan sker helst via länkarna nedan, i annat fall, kontakta hemslöjdskonsulent Anna-Lisa Persson på 070-302 35 25. Presentkort på kurser kan också ordnas hör då av dig helst via mail . Här kan du läsa våra anmälningsvillkor 

Read our terms of application in english here 

OBS! om inget annat anges tillkommer materialkostnad som betalas på plats.

Kursrabatter
Du som är  medlem i någon av Skånes hemslöjdsföreningar har 10% rabatt på våra kurser. För att få rabatt måste du ange ditt medlemsnummer när du anmäler dig.  För att rabatt skall ges är det kursdeltagaren som skall vara medlem i någon av Skånes Hemslöjdsföreningar, ej fakturamottagaren. Är du under 25 år? Då har du 50% rabatt på våra kurser.

Presentkort
Vill du ge någon ett presentkort på någon av våra kurser, så är det bara att du hör av dig till anna-lisa.persson@hemslojd.org så ordnar vi det!


Kom igång och tälj (inställd)

Tid: 28-29 nov, kl 10-16 
Plats: Hemslöjden i Skåne, Österleden 10 Landskrona 

Montering (Inställd)

Tid: 5-6 dec kl 10-16
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Lärare: Eva Berg

Folkdräktssömnad
Terminskurser

Du väljer själv vad du vill sy. Antingen kan du sy till din folkdräkt eller utföra reparationer och ändringar på den. Eller så kan du välja att sy ett nytt plagg inspirerat av folkliga dräkter, exempelvis ett livstycke att ha till jeansen eller en särk, byxor eller väst. Kontakta Gillis innan kursen startar för att diskutera vad du behöver för material.

Tid: sex onsdagar kl 12.30-17.00: 13 jan, 10 feb, 10 mars, 31 mars, 7 april och 5 maj
Plats: Bygdegården i Förslöv 
Lärare: Gillis Jimheden, Förslöv
Kostnad: 3300 kr, material tillkommer 
Till anmälan

L-grupp (tidigare M)
Tid: Lördagar kl 9.30-15.30: 16 jan, 6 feb, 13 mars, 10 april och 8 maj
Plats: Bygdegården i Förslöv 
Lärare: Gillis Jimheden, Förslöv
Kostnad: 3300 kr, material tillkommer
Till anmälan


Folkdräktssömnad
Terminskurs

Välj fritt från den folkliga dräkten vad du ska sy. 

Sy ny del till din dräkt eller ändra gamla så de passar. Eller varför inte ett livstycke eller väst att bära till vardags. Möjligheterna är många. Kontakta Maja innan kursstart för diskussion om vilka material som behövs för just ditt projekt.

Tid: fem lördagar kl 10-16, 23 jan, 13 feb,  6 mars, 27 mars, 17 april kl 10-16 
Plats: Kulturhuset Anders, Stenskogsvägen 2, Höör
Lärare: Maja Satz
Kostnad: 3300 kr, material tillkommer
Till anmälan

Skånskt yllebroderi

Grundkurs som lämpar sig för dig som vill prova på och lära dig grunderna i skånskt yllebroderi. Du kommer få lära dig att överföra mönster till tyg samt de olika stygn som förekommer i skånsk yllebroderi. Även lite montering kommer läras ut till den som är intresserad, samt historik runt detta folkliga och frodiga broderi. 

Har du provat skånskt yllebroderi tidigare men vill komma vidare i ditt broderande så fungerar kursen även för dig då Eva är en mycket van och kunnig kursledare. 

Tid: 6 – 7 feb, kl 10-16 
Plats: Hemslöjden Skåne, Landskrona
Lärare: Eva Berg
Kostnad: 1700 kr, material tillkommer
Till anmälan

Lädersömnad

Grundkurs i handsömnad i läder – sömnadsteknik, verktygsanvändning, färgning och ytbehandling och putsning av mönster. Du börjar med provsömnad och att sy till exempel ett enkelt fodral eller bälte. Därefter kan du utveckla egna idéer genom att vika en modell i kartong, och sedan skära till lädret.

Tid: 6 – 7 feb, kl 10-16 
Plats: Hemslöjden Skåne, Landskrona
Lärare: Mikael Hellner
Kostnad: 1700 kr, material tillkommer
Till anmälan

Mikael Hellner