Butik

Vi är södra Sveriges enda Hemslöjdsbutik

Mitt i våra fina lokaler i Landskrona gamla stationshus ligger vår hemslöjdsbutik: en välsorterad och genuin butik som har det mesta till olika typer av handarbete. Det är små saker som broderinålar och knyppeltråd, men också stora saker som material till stora kuddar i skånskt yllebroderi, tvistsöm och rölakan! Vi har också massor av slöjd från skickliga slöjdare, många föremål är unika. Välkommen in!

Om du inte har möjlighet att besöka vår butik i Landskrona så har vi förstås också en nätbutik. Vi tar också emot ordrar via e-post och telefon.

Här kommer du till vår nätbutik.

Öppettider: mån-fre 10-18, lör 10-14
Adress: Landskrona gamla stationshus, Österleden 10, Landskrona
Tel: 0418-591 20
Epost: hemslojdensbutik.skane@swipnet.se

Hemslöjdsbutiken har en egen facebooksida. Följ oss gärna!

Lokalerna är tillgänglighetsanpassade med ramp och dörröppnare.

 

knivar

För träslöjdaren

Supervassa tälj- och karvsnittsknivar behövs för att arbetet ska vara roligt och lätt, och ge ett bra resultat när du slöjdar i trä. Vi har de bästa, tillverkade av Sune Oscarsson. Boken Tälj för kök och trädgård av Jögge Sundqvist är nu slut på förlaget. Vi har ett litet lager som vi säljer ut för … Fortsätt läsa ”För träslöjdaren”

Hemslöjdsjul

Julklappar, juldekorationer, julljus, julstämning…

Hela Hemslöjdsbutiken andas JUL från och med den 19 november. Allt vi säljer är av allra högsta kvalitet. En JULKLAPP härifrån är vacker, hållbar, handgjord, närproducerad och många gånger unik. Riktigt bra saker med känsla av hand och hjärta. Vackra JULDEKORATIONER av halm, personliga garntomtar, handstöpta JULLJUS, täljda tomtar, tovade tomtar, vackra textilier av lin … Fortsätt läsa ”Julklappar, juldekorationer, julljus, julstämning…”

Skedar från Dietrich Staemmler

Ny slöjdare

Vi har börjat sälja slöjd från Dietrich Staemler. Just nu finns en stor kollektion med slevar, skedar och stekspadar. Dietrich är möbelsnickare i botten och slöjd i toppen. I alla fall om man ser till utbildningen. Den började med möbelsnickeriutbildning i Tyskland (2002-2005) enligt det traditionella systemet där man börjar som lärling för att så småningom … Fortsätt läsa ”Ny slöjdare”