Press

 

Om oss

Skånes Hemslöjdsförbund finns i Landskrona gamla stationshus. I  lokalerna finns hemslöjdskonsulenternas kontor, hemslöjdens butik, utställningsgalleri samt stora ljusa verksamhetslokaler för tex slöjdkurser både inom trä och textil.

Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån ett statligt uppdrag att utveckla slöjden i regionen. Hemslöjdens butik, är ett fristående aktiebolag (Hemslöjden Skåne AB) som säljer såväl material och redskap som färdiga produkter. I Hemslöjdens galleri visar vi slöjduställningar. I de två stora slöjdverkstäderna arrangerar vi kurser för allmänheten men också specialritade fortbildningar. Här finns även utrymme för hemslöjdsföreningarna att arrangera aktiviteter.

Utställningar

Takao Momiyama 19 jan–2 mars 2019

Omsorg – en utställning om den vardagliga omsorgen i att laga trasiga kläder

Livsviktigt och vackert på utställning om textilt återbruk
Hemslöjden i Skåne, Landskrona gamla stationhus

Våra kläder och plagg smutsar ner vår natur och textilindustrin räknas som världens näst mest nedsmutsande industri. Vi i Sverige köper i snitt mer än 13,5 kilo nya kläder varje år och det säger sig själv att det inte är hållbart. Vi måste helt enkelt bli bättre på att känna omsorg om och ta tillvara och sköta de kläder vi har.

Takao Momiyama lagar med den japanska broderitekniken sashiko och visar här prov på hur vi kan ta hand om våra plagg och ge dem ett långt liv och en egen berättelse. En del av utställningen består av hans egna plagg som med lagningar uppnått verkshöjd samtidigt som han fortsätter att bära dem. 

Momiyama
Foto: Skånes Hemslöjdsförbund
pressbild
Foto: Skånes Hemslöjdsförbund

 

Pressbilder
Foto: Skånes Hemslöjdsförbund
Pressbild
Foto: Skånes Hemslöjdsförbund

 

Utvalt i Skåne

Utvalt Logga
Utvalt Logga
Stipendiaterna Kristofer Åberg (för verket Arvskniven) och Tomas Auran (för verket MarmorUlle tillsammans med Karin Auran Frankenstein)
Stipendiaterna Kristofer Åberg (TV) för verket Arvskniven och Tomas Auran  (TH) tillsammans med Karin Auran Frankenstein (ej i bild) för verket MarmorUll
Stipendieaterna Liga Lagzdina, Gunnel Lindahl, och Lone Bach Borius och verket GuLiLo.
Stipendieaterna Liga Lagzdina, Gunnel Lindahl, och Lone Bach Borius och verket GuLiLo.
MarmorUll
Verket MarmorUll, Foto Andreas Larsson