Press

 

Om oss

Skånes Hemslöjdsförbund finns i Landskrona gamla stationshus. I  lokalerna finns hemslöjdskonsulenternas kontor, hemslöjdens butik, utställningsgalleri samt stora ljusa verksamhetslokaler för tex slöjdkurser både inom trä och textil.

Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån ett statligt uppdrag att utveckla slöjden i regionen. Hemslöjdens butik, är ett fristående aktiebolag (Hemslöjden Skåne AB) som säljer såväl material och redskap som färdiga produkter. I Hemslöjdens galleri visar vi slöjduställningar. I de två stora slöjdverkstäderna arrangerar vi kurser för allmänheten men också specialritade fortbildningar. Här finns även utrymme för hemslöjdsföreningarna att arrangera aktiviteter.

Utställningar

Bokstavlig slöjdat!

7 sept-19 okt 2019, Hemslöjden i Skåne
Landskrona gamla stationshus

Under våren och sommaren 2019 gick Skånes Hemslöjdsförbund ut med ett upprop där vi uppmanade våra nätverk att ”slöjda bokstavligt” och sedan ställa ut sin slöjd hos oss. Reglerna var enkla: skapa något efter egen design i fri teknik och material som innehåller bokstäver, tecken, ord och meningar.

118 personer/grupper har lämnade in föremål. Från Piteå i norr till Trelleborg i söder och nu visas 222 alster upp under en dryg månad på Hemslöjden i Landskrona. Alla som lämnat in har fått med något men alla har, pga utrymmesskäl, inte kunnat få med alla föremål de lämnade in.

Foto: Kalle Forss, Skånes Hemslöjdsförbund. Klicka på bilderna för större version. Fria att använda i samband med text om utställningen.

Täljd burk, med Landskrona vattentorn av Rolf Lindström, Lund
Täljd sked av Sebastian Ungh, Malmö
Broderi av Monica Pålsson, Karlskrona
Broderi av Kerstin Nettleblad, Trelleborg
Sytt nåletui av Adrienne Görgényi, Malmö