Press

 

Om oss

Skånes Hemslöjdsförbund finns i Landskrona gamla stationshus. I  lokalerna finns hemslöjdskonsulenternas kontor, hemslöjdens butik, utställningsgalleri samt stora ljusa verksamhetslokaler för tex slöjdkurser både inom trä och textil.

Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån ett statligt uppdrag att utveckla slöjden i regionen. Hemslöjdens butik, är ett fristående aktiebolag (Hemslöjden Skåne AB) som säljer såväl material och redskap som färdiga produkter. I Hemslöjdens galleri visar vi slöjduställningar. I de två stora slöjdverkstäderna arrangerar vi kurser för allmänheten men också specialritade fortbildningar. Här finns även utrymme för hemslöjdsföreningarna att arrangera aktiviteter.

Utställningar

 #delavantar 

20 jan-3 mars, Hemslöjden i Skåne, Landskrona gamla stationshus

På internet finns en hel stickvärld: stickpoddar, stickbloggar, välkända stickprofiler och hashtags på Instagram, grupper på Facebook och så det stora stick-comunity Ravelry som är som ett jättestort Facebook bara för stickintresserade. Därför gör Hemslöjden en utställning som visas både på nätet och i verkligheten.  Under den senaste månaden har sidan besökts av ca 2000 unika besökare/dag, vilket är ganska mycket för en digital stickutställning. 

Utställningen på nätet:
 vantar.hemslojdeniskane.se

Instagram: #delavantar
Facebook: via gruppe #delavantar

Bilderna nedan är fria att använda i samband med #delavantar. (klicka för höguplösta)
Ange Foto: Skånes Hemslöjdsförbund om inget annat anges.
OBS bilden med vattentornet Foto: Matilda Mellergård Hagel)

pressbildvantarvantar på lina

Matilda Mellergård Hagel
Foto: Matilda Mellergård Hagel

Skpa mönster