Press

 

Om oss

Skånes Hemslöjdsförbund finns i Landskrona gamla stationshus. I  lokalerna finns hemslöjdskonsulenternas kontor, hemslöjdens butik, utställningsgalleri samt stora ljusa verksamhetslokaler för tex slöjdkurser både inom trä och textil.

Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån ett statligt uppdrag att utveckla slöjden i regionen. Hemslöjdens butik, är ett fristående aktiebolag (Hemslöjden Skåne AB) som säljer såväl material och redskap som färdiga produkter. I Hemslöjdens galleri visar vi slöjduställningar. I de två stora slöjdverkstäderna arrangerar vi kurser för allmänheten men också specialritade fortbildningar. Här finns även utrymme för hemslöjdsföreningarna att arrangera aktiviteter.

Utställningar

BOTANISKA AVTRYCK – spår efter blad och växtdelar fästa i tyget som ett vackert minne. 

Åsa Sävbrand utforskar ekoprintets mysterier
7 okt – 11 nov Hemslöjden i Skåne, Landskrona

Ekorprint
Ekoprint av Åsa Sävbrand 3MB foto: Skånes Hemslöjdsförbund
Ekoprint
Ekoprint av Åsa Sävbrand
3 MB foto: Skånes Hemslöjdsförbund

#delavantar – en utställning och ett vantprojekt, både på nätet och i verkligheten

Inspirerade av de samiska marknadsvantarna som visas på Hemslöjden i Skåne under september så bjuder Skånes Hemslöjdsförbund in stickare och att dela med sig av sina vantar hos oss!

Vi har satt upp en sida på nätet där man kan ladda ner ett tomt mönsterdiagram, och själv designa sitt eget mönster. Förutom att ställa ut de färdiga vantarna, så laddar man upp sitt mönster för att dela med sig av det till alla andra. Läs mer på: vantar.hemslojdeniskane.se

Senast 8 januari, skickar/lämmar man in sina vantar till Hemslöjden i Skåne. Alla vantar kommer att ställas ut i Landskrona under januari-februari 2018 och därefter visas i Norrbotten på Luleå Museum. Samiska vantar från norr – Vantstickning i Skåne – Tillbaka till Norrbotten.

Utställningen pågår också på nätet via vantar.hemslojdeniskane.se, podcasten Stickkontakt, instagram genom #delavantar och i facebookgruppen #delavantar

I utställningen i Landskrona, så kommer besökare att få rösta på sin favorit.Vi utlovar fina priser till vinnarna.

Läs mer om hur det funkar 

#delavantar