NÄVER: mars-18 maj 2024

Karin Lundholm ställer ut på Hemslöjden i Skåne, Landskrona

Karin Lundholm är förmodligen Sveriges största näverslöjdare. Hon är bosatt och uppvuxen i Hälsingland men bodde i många år i Västerbotten där hon bla arbetade som Hemslöjdskonsulent i 17 år. I sitt arbete som hemslöjdskonsulent träffade hon många slöjdare och lärde bla känna Maja Rådström som kom att visa henne hur man slöjdar med näver. Sedan dess har hon haft många många kurser och utställningar och på 1960-talet skrev hon boken ”Näverslöjd” tillsammas med Katarina Ågren. Under uställningsperioden håller hon ett föredrag (se nedan) och en kurs (läs mer här) hos oss. Anmäl dig snarast om du vill säkra din plats.

Invigning

Lördag 16 mars finns Karin Lundholm på plats i utställningen hela dagen för att visa och berätta om sitt arbete. Kl 13-14 kan du lyssna på hennes föreläsning där hon berättar om sitt långa slöjdliv med framför allt näver. Boka helst din plats till föreläsningen nedan. I mån av plats går det även att anmäla sig på plats.

Föreläsningen NÄVER

Karin Lundholm visar bilder och berättar om nävrets fantastiska egenskaper, visst du att näver är isolerande, smakfritt, luktfritt och kanske även besitter läkande egenskaper?
Tid: lör 16 mars, kl. 13-14, på Hemslöjden i Skåne
Kostnad: 100 kr
Anmälan: Lokalen är begränsad till 40 personer. Vill du vara säker på att få en plats så bokar och betalar du din plats här.