broderade klot av Annika Wahlström

Utvalt i Skåne bjuder in till inspirationsseminarium 23 feb

Nu startar en ny omgång av Utvalt i Skåne upp! Vi börjar året med att bjuda in till seminarium – inspirationsföreläsning, panelsamtal och information om Utvalt i Skåne. 

För dig som missat förra omgången av Utvalt: Utvalt i Skåne är ett långsiktigt projekt och en återkommande jurybedömd vandringsutställning som bjuder in utövare inom konsthantverk, slöjd och form med anknytning till Skåne. Det är ett samarbete mellan Hemslöjden, Form/Design Center och Konsthantverkscentrum

Vad inspirerar dig?

Tid: 23 feb, kl. 17.00–19.30
Plats: Malmö Högskola, Niagara, Nordenskiöldgatan 1, Malmö
Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Antalet platser är begränsat. Anmälan krävs. Välkommen med din anmälan, senast 20 februari. 

(direktlänk till anmälningsformulär https://simplesignup.se/event/90010 )

Ladda ner inbjudan till seminariet som PDF här: inbjudan Utvalt 23 feb

Program

  • Presentation av Utvalt i Skåne
  • Driva vissheten framför sig – föreläsning av Annika Wahlström.Annika Wahlström är konstnär med broderi som främsta uttrycksform. Med tråd, tyg, tid och text leker hon med känslan av information och kommunikation. Hon litar i sitt arbete till den mänskliga hjärnans fantastiska förmåga att bilda sammanhängande berättelser av den kaotiska omvärlden; förmågan att skapa mening. Hon har en bakgrund inom hemslöjden och en masterexamen från HDK vid Steneby. Nu bor och arbetar hon i Dals Långed.
  • Panelsamtal – med Sophia Lithell formgivare, Maria E Harrysson konsthantverkare och konstnär, Lisa Hilland formgivare och designer samt Krister Nilsson keramiker.—  Hur kombinerar man ett inspirerat skapande med arbetet för det dagliga brödet?
    —  Hur omsätter man sin inspiration i faktiskt skapande, i produkter eller projekt?
    —  Hur håller man sig unik i en värld där allt är tillgängligt och trender snurrar fortare och fortare?
    —  Finns det en stress i att ligga på topp, att ligga steget före? Att komma med nya idéer?
  • Information om Utvalt i SkåneVarmt välkomna! 

UTVALT arrangeras av Skånes Hemslöjdsförbund, Form/Design Center och Konsthantverkscentrum med stöd från Region Skåne.