Boksläpp om Kerstin Mauritzson

Välkommen på boksläpp!

Textilkonstnären Kerstin Mauritzson och Hemslöjden av Jonas Lindström
1 juni, kl 12-14 på Hemslöjden i Skåne

Boken ”Textilkonstnären Kerstin Mauritzson och Hemslöjden” speglar Kerstin Mauritzsons konstnär- skap och gärning. Hon var anställd av hemslöjdsföreningarna i både Kristianstad och Malmöhus län mellan åren 1949-86, både som textilkonstnär och som chef för hemslöjdsbutiken. Hon har gjort stort avtryck i den skånska hemslöjdsrörelsen. En del av Kerstin Mauritzsons mönster och materialsatser säljs än i dag genom Hemslöjdens butik.

Författaren är systerson till Kerstin Mauritzson. Boken kommer att finnas till försäljning och författaren Jonas Lindström signerar på plats. Hemslöjdens butik plockar särskilt fram ett urval av de materialsatser, formgivna av Kerstin Mauritzson, denna dag. I utställningsdelen står vid detta tillfälle, våra hurtsar med ett axplock av den textila samling som Hemslöjden i Skåne har i deposition, där också Kerstin Mauritzson finns representerad. Vi bjuder på lite festlig dryck och snacks.

Kl. 12.00-12.30 författarsamtal

Kl. 12 kommer Anne-Marie Lindén, Skånes Hemslöjdsförbunds ordförande, att leda ett samtal med Jonas Lindström om boken. Därefter forsätter vi med boksignering och mingel.