Clara och Kerstin drömmer om trä

Clara Dackenberg och Kerstin Neumüller

15 juni – 24 augusti 2024

Årets sommarutställning på Hemslöjden i Skåne blir täljda föremål och figurer med Clara Dackenberg och Kerstin Neumüller. Det här är deras första gemensamma utställning. När Clara och Kerstin får göra vad de vill blir de ofta sittande i sina verkstäder och täljer. Deras verk berättar om sagoliknande världar, ofta inspirerade av folkkonst och alltid egensinniga. Här samsas blå hästar med pyttesmå kakelugnar, monsterhundar och damer i vida kjolar. I samband med utställningen anordnas också kurser med Clara och Kerstin.

Invigning med föredrag

Välkommen på invigningen lördag 15 juni, kl. 11-15. Clara och Kerstin finns på plats i utställningen och håller mellan 13-14 ett föredrag där de berättar om sina respektive verksamheter och bakgrunden till att de – trots att de båda utbildat sig inom andra fält – allra helst arbetar i, och drömmer om, trä.

Till föredraget kan du förboka och betala din plats (pga utrymmesskäl i lokalen är antalet platser begränsat) här inom kort. I mån av plats kan du också köpa biljett på plats. Kostnad 100 kr. Länk öppnar här inom kort

Clara Dackenberg är konstnär och illustratör med examen från Konstfack och HDK. Kursen med Clara i att tälja figurer är fullbokad.

Kerstin Neumüller är författare och slöjdare och har en sällan använd examen i herrskrädderi. Gå kurs med Kerstin i att tälja en bandgrind och väva ett band.